2005 is helaas niet voor iedereen zo gelukkig begonnen. Daarom wilden wij een daad stellen: op zaterdag 8 januari vond er op de flipperzolder aan de Henri Dunantsingel in Castricum een flipperavond plaats. Op Internet, locale kranten en radio werden flipperliefhebbers opgeroepen deze avond te komen en zo veel mogelijk Euries mee te nemen. In de flipperkasten en fruitautomaten moest deze keer geld worden geworpen en ook de drankjes moesten worden afgerekend. Het geld dat hiermee is opgehaald wordt overgemaakt op giro 555.

S'middags vond er eerst een buurtborrel plaats. Ook hier moest voor de drankjes worden betaald alsmede de hapjes die waren gemaakt door onze buren. Tijdens deze borrel werd er ook al druk geflipperd door de buurtbewoners.

S'avonds om half negen begon de flipperavond. Het liep al snel lekker vol, waarbij we zelfs bezoek kregen uit DenHaag. Het bleek dat ook de Internet site van de Nederlandse Flipper Vereniging aandacht had besteed aan deze actie. De tap liep goed door, de muziek was ok en werd gedraaid door DJ Mirko en Walter en de flipperkasten en fruitautomaten draaiden op volle toeren.

  

De sfeer war erg goed en hoewel Ad uit DenHaag aanvankelijk op de Whirlwind wat pech had en een belangrijke 'drop target' op de kast ook nog eens niet werkte kwam hij later sterk terug en had al snel de nummer 1 positie op beide kasten weten te veroveren. Hoewel ik goede hoop had hier nog wat aan te doen bleek de koppositie van Ad toch te sterk. Wel jammer voor Erwin, die aanvankelijk nog dacht zich rotsvast op de eerste plaats van de Whirlwind te hebben gezet.

Om twaalf uur was de prijsuitreiking met prijzen speciaal beschikbaar gesteld door Gall & Gall uit Castricum. Hier komen de winnaars:

1: Ad, die een lekkere fles rode wijn als prijs koos.

2. Erwin, die meer zag in de 1,5 liter fles Heineken.

Hierna werd er door de liefhebbers om de overige prijzen gespeeld met als winnaars:

3. Fraukje, en koos als prijs een doosje chocola

4. Walter, die ook een fles rode wijn kon noteren als prijs

5. Robert, voor hem was er nog een lekkere droplolly over

6. Hans, ook voor hem als troost een droplolly.

Veel belangrijker is het feit dat wij op deze manier geprobeerd hebben een steentje bij te dragen aan de hulp voor de slachtoffers van de verschrikkelijke ramp in Azi. Gezien het kleinschalige karakter van dit initiatief hebben we een behoorlijk bedrag opgehaald:

336,50 wat deze week zal worden overgemaakt op giro 555

Dit bedrag bestaat uit 130,- opbrengst van de flipperkasten, 50,- opbrengst van de fruitautomaten en 156,50 opbrengst van de drankjes.

Alle bezoekers: Hartelijk bedankt!

 

<Klik hier voor een fotoreportage>

 

Kijk ook op http://www.mirkonet.nl/flipperzolder.asp 

Stort uw bijdrage voor de slachtoffers van de zeebeving op giro 555

Mirko & Esther Carton

<terug>